דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך להקשיב לילד שלך 

מאת    [ 09/01/2008 ]

מילים במאמר: 455   [ נצפה 2434 פעמים ]

אנו, ההורים רוצים את הטוב ביותר עבור ילדינו. כאשר הילד בבית, אנו יודעים שהוא מקבל את כל מה שהוא צריך. אך כשמגיע השלב שהילד כבר גדול, אנו צריכים לבחור עבורו מסגרת, פעוטון, משפחתון או גן ילדים, בלי שלצערנו נוכל לוודא כל הזמן שהוא זוכה לתנאים האופטימליים ביותר. דילמה לא קטנה.
לכל פעוטון, משפחתון או גן ילדים, ישנו אופי משלו ולא כל מסגרת תתאים לכל ילד. פה מתחיל התפקיד העיקרי שלנו כהורים, להיות עם היד על הדופק. לא רק לגבי המתרחש בגן, אלא בעיקר לגבי המתרחש עם ילדינו. אתם מכירים הכי טוב את ילדכם ויכולים לדעת אם טוב לו במסגרת בה הוא נמצא. אם פחות טוב לו, הפתרון אינו דווקא החלפת מסגרת. יש לבדוק היכן מקור הבעיה יחד עם ילדכם, ולהחליט אילו צעדים לנקוט.
מכך נובע שעלינו להקשיב לילד. יש ללמוד את הדרך לילד שלכם, לדעת לקרוא ולדובב אותו, כך שנראה את עולמו דרך עיניו. הצעד הראשון הוא לגרום לילד להרגיש שיש לו לגיטימציה לספר הכל ושאנחנו נקשיב לו ברוגע. לא נסיק מסקנות מיידיות או נשלים את משפטיו. זה ייתן לו את הביטחון לגשת אלינו ביוזמתו בדברים נעימים ופחות נעימים כאחד.
כל יום חשוב לדבר לגבי היום שעבר, כדי להיות שותף לעולמו הפנימי של הילד. לא די בשאלה
"מה עשית היום בגן ילדים?", יש גם להקשיב לתשובה, ולא בחצי אוזן. אל תחקרו את הילד, אלא תחוו את מה שהוא מספר יחד איתו. כך תשמעו באמת את מה שהוא אומר ותוכלו ליצור איתו מערכת יחסים של שיתוף חוויתי.
כשאתם מנסים לדבר עם הילד יש להעניק לו מגע וחיבוק. אם הילד מסרב לכך, יש למצוא דרכים עדינות כדי להרגיע אותו ולא לכפות מגע "מרגיע". לרוב נגיעה קלה באזור הגב העליון עוזרת לשחרר ילד מתחושות רעות. חשוב לשמור על קשר עין, ולהרבות באותות של חיבה, כגון ישיבה באותו הגובה, הנהון, חיוך וכו'. יש לחקות את שפת הגוף של הילד ע"מ שנשדר לו שאנחנו מבינים ומזדהים עם תחושותיו. הורה שמביע אמפתיה וקונה את אמונו של הילד, יגרום לילדו להרגיש נוח לשתפו בתחושותיו.
יש לזכור שגם אם ילדים לא מתבטאים מילולית, שפת הגוף שלהם תגלה את מה שאינם אומרים. כך למשל, במידה והם חשים מצוקה, אחד הסממנים הוא כיווץ אצבעות הידיים ולעיתים גם אצבעות הרגליים, והחבאת האגודל בכף היד, מתחת לאצבעות. סממן נוסף הוא דרך הדיבור. ילדים נוהגים לדבר בקול רם והתלהבות. כשילדים מדברים בקול חלש ונטול אנרגיה, הם משדרים שמשהו לא בסדר. ילד עצוב לא יהיה תקשורתי, רמת האנרגיה שלו תהיה נמוכה, הפנים יהיו מוטות כלפי מטה ותנועותיו יהיו מינימליות. למצב רוח ישנה בד"כ סיבה, בייחוד אצל ילדים ויש להבינו, ולא לבטלו כדבר שיחלוף.
לכל הורה אינטואיציה שבאה "קומפלט" עם הילד, ולכן אנו צריכים לסמוך על כושר השיפוט והתחושות שלנו. אתם המומחים הגדולים ביותר לילדכם, ויודעים "לקרוא" אותו הכי טוב. מחובתנו להיות מעורבים כמה שיותר בחיי הילדים, ולהקשיב להם, כי הם מקשיבים לנו כל הזמן. גם כשאנו חושבים שלא...
Gan4u - פורטל הגנים הגדול בישראל
http://www.gan4u.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב